Du er her

Lån en elcykel gratis i 14 dage

Dato: 27. november 2020
Fra starten af december 2020 kan du låne en elcykel helt gratis i 14 dage og dermed teste, om en elcykel er noget for dig.

En elcykel kan gøre, at du tager cyklen i stedet for bilen på arbejde. En elcykel kan være et alternativt træningsredskab, hvis du eksempelvis har dårligt knæ eller på anden vis har svært ved at cykle på en almindelig cykel. Og en elcykel kan være et alternativ til bilen på de kortere ture i din hverdag. 

Det giver Ringsted Kommune nu alle borgere mulighed for at prøve af i 14 dage. Ringsted Kommune tilbyder i samarbejde med Fri BikeShop i Ringsted, at du kan låne en elcykel i to uger for at se, om en elcykel kan være noget for dig.

Alle borgere skal nemlig have mulighed for et sundt liv, siger borgermester Henrik Hvidesten.

”For nogle mennesker kan en elcykel være en blid introduktion til at få mere motion ind i deres hverdag. For andre kan en elcykel måske være en erstatning for bilen på de kortere ture i ens hverdag, eller turen til og fra arbejde. Det giver vi nu alle borgere muligheden for at prøve af, når vi stiller fire elcykler til rådighed, så alle kan låne dem i en kort periode og se, om en elcykel kan være en hjælp i deres hverdag,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

En elcykel kan lånes gratis i 14 dage

Alle borgere kan låne en af elcyklerne. Der er fire elcykler at vælge imellem, to med centermotor og to med forhjulsmotor. De to med forhjulsmotor trækker meget ved start, hvilket kan være en fordel, hvis du f.eks. har dårligt knæ. Der kan være ventetid på at kunne låne en af cyklerne.

Vil du gerne låne en elcykel, skal du gå på kommunens hjemmeside eller via www.ringsted.dk/laan-en-elcykel fra mandag den 30. november. Her kan du booke cyklerne og læse betingelserne. Når du har booket cyklen, får du en bekræftelsesmail, med en aftale, som du skal printe og underskrive og tage med til cykelhandleren. Cyklerne kan lånes fra den 2. december.

Fri BikeShop har også aftaler liggende, hvis du ikke har adgang til en printer. Aftalen skal underskrives og afleveres til cykelhandleren. Det er gratis at låne en elcykel, men det koster 500 kr. i depositum, som du får tilbage, hvis du afleverer cyklen i samme stand, som du fik den.

Vi cykler i Ringsted

Udlån af elcykler er en del af projektet ’Vi cykler i Ringsted’, der består af 11 delprojekter. Med ’Vi cykler i Ringsted’ vil Ringsted Kommune på forskellig vis og til forskellige målgrupper inspirere og motivere flere til at bruge cyklen som transportmiddel, til motion eller til leg i deres hverdag.

Formålet er at gøre brugen af cyklen attraktivt igennem viden, kunnen og tilgængelighed. Med projektet skal Ringsted kendes som en by, hvor cykling er for alle, og hvor det er nemt at vælge cyklen som transportmiddel.

Sidst opdateret

27.11.2020