Du er her

Mængden af affald til genbrug stiger

Dato: 31. januar 2019
Mængden af restaffald er faldende og mængderne til genbrug stiger - præcis som det var meningen med den nye affaldsordning i Ringsted Kommune.

Det går rigtig godt med at sortere affald i Ringsted Kommune. Mængden af restaffald er faldende og mængderne til genbrug stiger - præcist som vi håbede. Det har stor betydning, at madaffald nu bliver sorteret fra - men også de nye fraktioner, karton og småt pap samt hård plast betyder, at mængden af restaffald falder.

Hård plast kan man tromme på

Sorteringen af plast er ikke så nem, og her kommer der indimellem blød plast med. En tommelfingerregel er, at du kan kende hård plast ved, at du kan tromme med fingrene på det hårde plast. Er du i tvivl, kan du slå op i vores Affalds-ABC.

Læs mere om, hvordan du sorterer dit affald.

Affaldet bliver holdt adskilt i bilerne

Vores nye renovationsfirma, Remondis, har fået nye biler. Flere af bilerne er med to kamre, så de eksempelvis kan hente madaffald og restaffald på én gang. Affaldet bliver altså ikke blandet sammen, selvom det kan se sådan ud på afstand.

Vi glæder os til at følge udviklingen i affaldssorteringen. Målet er 50 % genanvendelse af husholdningsaffaldet i 2020.

Kontakt: Teknik- og Miljøcenter

Teknik- og Miljøcenter
Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 63 00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

04.02.2019