Du er her

Når Diagnosen Rammer - Foredrag for sygdomsramte og pårørende

Dato: 06. februar 2020
Patientforeninger i Ringsted har indgået et unikt samarbejde for at hjælpe mennesker, der bliver ramt af en livstruende sygdom og deres pårørende.
  • Lær at tackle kronisk sygdom - et foredrag for sygdomsramte og pårørende

    Lær at tackle kronisk sygdom - Et foredrag for sygdomsramte og pårørende

I Ringsted er patientforeningerne, Propa, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Lungenetværket og Diabetesforeningen, samt Sundhedsteamet i Ringsted Kommune og Ringsted (Skt. Hansgade 23) og Klosterparkens apotek gået sammen for at hjælpe mennesker, der bliver ramt af en livstruende sygdom og deres pårørende.

Det at blive ramt af en alvorlig livstruende sygdom vil uvægerligt betyde en forandring i ens eget liv, men også ens pårørende bliver hårdt ramt, måske endnu hårdere.

Uanset om man bliver ramt af kræft, blodpropper, diabetes eller en hvilken som helst anden livstruende sygdom, sætter det gang i en masse tanker.

Hvordan bliver min fremtid?

Hvilken betydning får det for min familie?

Hvordan skal vi klare os i hverdagen?

Hvad sker der, når man dør?

Alle disse og tusind andre spørgsmål farer gennem hovedet på en. Man lukker sig inde i sin egen verden. Ligger vågen om natten. Har ondt af sig selv. Synes det er uretfærdigt, at netop jeg skal dø eller leve med sygdommen og de eftervirkninger det giver.

De samme tanker går igennem hovedet på de pårørende.

Hvordan skal det gå?

Hvordan skal vi få hverdagen til at hænge sammen?

Hvad med vores økonomi?

Hvor udfordrende bliver det at skulle passe en svært syg person?

Hvor svært bliver det at opmuntre og have overskud, når den syge ikke har det?

Sygdom i kroppen – sygdom ind på livet.

Under foredraget vil der blive sat fokus på nogle af de problemstillinger og reaktioner, man som sygdomsramt og pårørende kan opleve. Herunder: Hvordan fastholder man sig selv, sine behov og interesser når sygdommen kommer til at fylde meget?

Hvad er forskellen på at være hhv. sygdomsramt/pårørende – og ægtefælle/forældre/barn/ven osv? Og hvordan håndterer man denne svære livssituation?

Både den sygdomsramte og den pårørende kan have brug for hjælp.

Der vil i løbet af aftenen være mulighed for dialog og spørgsmål.

D. 3. marts arrangerer patientforeningerne i Ringsted et fælles møde med titlen: Når Diagnosen Rammer.

Her vil Cand.Psych.Aut. Specialist i Sundhedspsykologi Camilla Schrøder give nogle værktøjer til, hvordan man kan takle de problemer både den sygdomsramte og de pårørende kommer ud for.

Efter Camillas oplæg vil vi dele os i 2 lokaler, et for de sygdomsramte og et for de pårørende, hvor der bliver lejlighed til at stille spørgsmål og udveksle erfaringer.

I pausen vil Ringsted Apotek sørge for kaffe/te og snacks.

Mødet foregår på Midtsjællands Gymnasium, Ahorn Alle 11, 4100 Ringsted. Mødet starter kl. 18.30 og slutter kl. 21.00. det er gratis og alle er velkomne.

Tilmelding senest 1. marts via:  http://sundhed.ringsted.dk/

eller

Ringsted Apotek:
57 61 14 59, ringsted@apoteket.dk eller personlig henvendelse på Apoteket.

Sidst opdateret

25.02.2020