Du er her

Nordbakkens Børnehus er blevet sanginstitution

Dato: 18. juni 2019
I fredags markerede Nordbakkens Børnehus, at de har fået papir på, at de er sanginstitution. Det betyder, at medarbejderne gør sang og musik til en integreret del af børnenes hverdag.

I Nordbakkens Børnehus summer det af sang og glæde i alle hjørner. Sangen er nemlig blevet et fast holdepunkt i børnenes hverdag. Det har de nu fået papir på, da børnehuset er certificeret som sangprofilinstitution. Certificeringen er en del af projekt Sangglad, som Sangens Hus – med støtte fra Nordea-Fonden – står bag.

Nordbakkens Børnehus arbejder derfor med sangsamlinger, og børnene tager sang og musik med i alle dagligdags gøremål, fortæller leder af Nordbakkens Børnehus, Kamilla Seerup

”Alle kan synge med hver sin stemme. Nogen bruger fagter eller ord, andre lyde og nogen bruger kroppen. Vi er alle en del af noget, når vi synger sammen. Sang og musik er med til at skabe et kreativt børneliv med nærvær og glæde. Det at synge knytter bånd mellem børn og voksne i institutionen og bygger bro mellem generationer derhjemme,” siger Kamilla Seerup, leder af nordbakkens Børnehus. 

Nordbakkens Børnehus er den første sanginstitution i Ringsted Kommune. Dagen blev fejret med en stor sangsommerfest, hvor borgmester Henrik Hvidesten, chef for Børnecentret i Ringsted Kommune, Sune Thor Olsen, og repræsentanter fra Sangens Hus deltog. Børnene fik en flot sangbog fra Sangglad, og de optrådte med sang og bevægelse.

”Vores børn får en dagligdag, hvor sang og sangglæde er et centralt element, som forhåbentligt vil plante frø i det enkelte barn og spire i deres fremadrettede udvikling ude i den store verden. Det er nærværet og trygheden i det genkendelige, der giver succesoplevelser. Rim og rytmer er en genvej til at mestre sproget bedre, vente på tur, bevæge sig og meget mere,” siger Kamilla Seerup.

Forud for certificeringen har børn og personale i Nordbakkens Børnehus gennem et år fulgt et intensivt forløb med vægt på sangglæde, kreativitet, fælleskab og musikalske kompetencer. Forløbet har været tilrettelagt af Sangens Hus og en sangkonsulent fra projekt sangglad. Gennem forløbet har medarbejderne fået højt kvalificeret sparring om at bruge sang og musik i den pædagogiske hverdag. Og som en del af projekt sangglad bliver børnehuset en del af et større netværk af de ca. 100 daginstitutioner landet over, som også deltager i det tre-årige forløb.

Nordbakkens Børnehus deltager i projekt sangglad to år endnu, hvor de fortsat modtager sangfaglig sparring, og vil derudover selv stå for sang-initiativerne i institutionen. Efter tredje år skal Nordbakkens Børnehus selv videreføre deres egen sangkultur.

Sidst opdateret

18.06.2019