Du er her

Ny kvikskranke for visitering af hjælpemidler åbner i Ringsted Sundhedshus

Dato: 23. august 2021
Fra mandag den 30. august 2021 kan du som noget nyt få visiteret og udleveret hjælpemidler ved en kvikskranke i Ringsted Sundhedshus. Kvikskranken er en forsøgsordning som løber indtil midten af 2022.

Kvikskranken er et tilbud til borgere i Ringsted Kommune, hvor du uden aftale eller anden henvisning kan søge om enkelte hjælpemidler hos en hjælpemiddelterapeut. Hvis du vurderes berettiget til hjælpemidlet, kan du låne det med hjem fra Kvikskranken.

I kvikskranken tilbyder vi:

  • Faglig vejledning og rådgivning omkring dit behov for hjælpemidler og muligheden for bevilling
  • Vurdering af om du kan låne et hjælpemiddel fra kvikskranken – hvis du vurderes berettiget kan du låne det med hjem samme dag
  • Vejledning om småhjælpemidler, og hvor du kan købe dem, der ikke kan bevilges
  • Hjælp til at få justeret din kørestol eller indstillet din rollator
  • Mulighed for levering af hjælpemiddel til din hjemadresse inden for et par dage, hvis du vurderes at have et behov.

I Kvikskranken kan du for eksempel låne badebænk, rollator og transportkørestol, samt småhjælpemidler som strømpepåtager, gribetang, særligt spisebestik mv. 

Du finder kvikskranken i Ringsted Kommunes Sundhedshus på Eksercerpladsen 1 ved Knud Lavard Centret. Kvikskranken er åben mandage og fredage fra kl. 9.00 til 12.00 og onsdage fra kl. 12.00 til kl. 15.00. Kvikskranken er lukket mellem jul og nytår, fredagen efter Kr. himmelfartsdag samt på helligdage og andre lukkedage, hvor Ringsted Kommune generelt holder lukket.

Byrådet har givet bevilling til Kvikskranken som en etårig forsøgsordning på baggrund af et budgetforslag i budget 2021. Kvikskranken er en serviceforbedring til de borgere, der har brug for hjælpemidler. Formålet er, at borgeren modtager hjælpemidlet samme dag som det ansøges og bevilliges. Ved udlevering er der også mulighed for indstilling af og instruktion i brug af hjælpemidlet fra hjælpemiddelterapeuten. Placeringen i Sundhedshuset er valgt, da det er et sted, hvor borgerne kommer i forvejen. Det giver mulighed for at flere borgere bliver opmærksomme på ordningen.

Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Britta Nielsen siger afslutningsvis:

”Jeg glæder mig over, at borgerne i Ringsted Kommune nu får mulighed for at se og prøve hjælpemidler lokalt, inden de får det hjem. Det kan også motivere nogle til at tage hjælpemidler i brug tidligere, så de kan lære at bruge dem, inden deres funktionsproblemer udvikler sig for meget. Derved kan man være selvhjulpen længere, og det er vigtigt for livskvaliteten”.

Sidst opdateret

23.08.2021