Du er her

Nyt mountainbike-spor i Kaserne Park

Dato: 24. september 2019
Et nyt mountainbike-spor i Kaserne Park er på vej. Sporet er et samarbejde mellem Mandfolk på MTB, Team Cycling Ringsted og Ringsted Kommune og har fået tilskud fra Friluftsrådet.

Kaserne Park får et nyt mountainbike-spor, og arbejdet er allerede begyndt. Sporet bliver i alt 3,5 km, hvoraf 2,6 km er på en rundstrækning. De resterende ca. 900 meter bliver et spor ud til Nørregade og Ringsted Outlet.

Det nye mountainbike-spor bliver etableret med midler fra Ringsted Kommunes helhedsplanspulje for Kaserne Park og et tilskud fra Friluftsrådet på 150.000 kr. Sporet etableres i samarbejde mellem Ringsted Kommune og foreningerne Mandfolk på MTB, der er en del af Benløse Idrætsforening, og Team Cycling Ringsted. De to foreninger vil efter anlæggelsen stå for den daglige drift af sporet.

Formand for Plan- og Boligudvalget, Per Flor, siger:

”Jeg er rigtig glad for, at Mandfolk på MTB og Team Cycling Ringsted så engageret er gået ind i det her projekt. Forløbet med at etablere et nyt mountainbike-spor så tæt på byen er et skoleeksempel på et godt samarbejde mellem kommune og foreninger. På grund af foreningernes engagement kan vi sammen etablere en ny friluftsaktivitet så tæt på byen, og jeg håber, at mange borgere, foreninger og institutioner fremover vil få stor glæde Ringsteds nye mountainbike-spor.”

Mountainbike-sporet i Kaserne Park bliver udformet, så det både kan køres af uøvede og øvet MTB-cyklister.

Når sporet er færdigetableret, er der aftalt et samarbejde mellem flere foreninger, skoler og Ringsted Kommune – blandt andet vil mountainbike-kørsel blive integreret i idrætsundervisningen på Valdemarskolen og Campusskolen Team Cycling Ringsted vil oprette et ungdomshold i mountainbike-kørsel.

Nyt mountainbike-spor i Kaserne Park

Åbnes den 10. oktober

Sporet anlægges af entreprenøren Dirtbuilders, og forløber det efter planen er det færdiganlagt først i november. Den officielle åbning af sporet foregår dog, inden arbejdet er helt færdigt.

Sporet bliver nemlig første gang taget i brug til verdens mentale sundhedsdag den 10. oktober. Her vil der være arrangementet ”Cykling er for alle”, hvor alle uanset alder og cykelniveau er velkomne. Du kan blandt andet være med til at køre de første ture på et stykke af det nyanlagte spor. Løbet vil være sidste etape af 100 km for mental sundhed, hvor der over 10 etaper samlet er tilbagelagt 100 km. 

”Cykling for alle” foregår den 10. oktober kl. 15.30 – 18.00 i Kaserne Park, indkørsel fra Batteriet.

Sidst opdateret

24.09.2019