Du er her

Opfordring til ikke at fodre ænder ved søerne i byens parker

Dato: 13. juni 2019
Ringsted Kommune opfordrer til, at borgere ikke fodrer ænder i søerne i Lystanlægget og i Klosterlunden. Brødet tiltrækker rotter og kan forårsage iltsvind i søerne.

Velmenende borgere har gennem flere uger givet brød til ænderne ved søen i Klosterlunden og i Lystanlægget. Men brødet kan gøre mere skade end gavn, fortæller Sara Vendelboe Jespersen fra Vej og Park.

”Vi henstiller til, at fodring af ænder mindskes ved søen i Lystanlægget og ved søen i Klosterlunden. Resterne af brødet tiltrækker rotter til området, og det er heller ikke godt for søen,” siger Sara Vendelboe Jespersen.

Når man fodrer ænder i en sø, vil der ske en overgødskning af søen. Det vil betyde, at der kommer alger i vandet. Algerne gør vandet uklart, så der ikke kan trænge sollys ned til vandplanterne. Desuden kan der opstå iltsvind, fordi bakterier bruger ilten i vandet til at nedbryde de døde alger. Fisk og andre dyr vil dø af mangel på ilt.

Vej og Park har derfor sat skilte op ved de to søer med opfordring til ikke at fodre ænderne.

Affald i Benløse Bypark

I Benløse Bypark har nogen i flere uger lagt store mængder brødrester, madaffald og andet affald på græsområdet ud for Nordcentret. Det tiltrækker rotter og er en ulovlig måde at skille sig af med sit affald på. 

”For det første tillokker det rotter, og vi får mange henvendelser fra borgere, der synes, at det er ulækkert. Vi kører ud og river det sammen og tager det væk, men det kan vi ikke blive ved med. Det tager tid og ressourcer væk fra andre opgaver,” siger Sara Vendelboe Jespersen fra Vej og Park i Ringsted Kommune.

”Vi opfordrer meget stærkt til, at det stopper. Den her type affald er noget, man selv skal sørge for at skille sig af med, for eksempel gennem kommunens affaldsordning,” siger Sara Vendelboe Jespersen.

Læs mere om bortskaffelse af affald

Sidst opdateret

13.06.2019