Du er her

Pas på naturen når du er på besøg

Dato: 26. marts 2021
Corona-nedlukningen har fået ekstra mange til at bruge naturen som udflugtsmål, og derfor kan der nogle steder være trængsel på stierne. Husk derfor at vise hensyn til andre gæster og til naturen.

Mange mennesker har brugt corona-nedlukningen til at gå en tur på Ringsted Oplevelsessti, besøge en af de skovområder, de normalt ikke kommer i, eller på anden måde tage på udflugt i den skønne natur i Ringsted Kommune.

Derfor har der nogle steder været trængsel på stierne, og det er også hyppigere sket, at nogen har glemt at tage skraldet med sig eller ladet hunden løbe fri, hvor den reelt ikke må løbe.

Lars Berndt, Grøn Guide i Ringsted Kommune, siger:

”Der er mange skønne muligheder for at komme lidt mere ud i naturen i Ringsted Kommune, og det er kun dejligt, at endnu flere har fået øjnene op for de muligheder, som ofte er lige uden for vores dør,” siger Lars Berndt og fortsætter:

”I naturen er vi alle på besøg, og derfor bør vi opføre os som en betænksom gæst – både af hensyn til naturens planter og dyr, af hensyn til de øvrige gæster i naturen og af hensyn til de mennesker, som ejer og lever af naturen. Og jo flere mennesker, vi er i naturen, desto vigtigere er det også, at vi passer på naturen og viser hensyn til alle de andre, der er på besøg i naturen,” siger Lars Berndt, Grøn Guide i Ringsted Kommune.

Hold din hund i snor

Hunde er som regel søde og nysgerrige, men det er ikke alle, som synes at fremmede hunde nødvendigvis er søde. Vis derfor altid hensyn, når du færdes med din hund i naturen, så alle får en god oplevelse i naturen.

”Selv om din hund for eksempel ikke gør nogen noget, er det ikke sikkert, at andre børn og voksne deler din kærlighed til den firbenede. De forstår måske ikke dens hilsen, og de kan blive utrygge eller bange. Dem viser du hensyn til, når du har din hund i snor. Alle hunde er et rovdyr, der følger sine instinkter. Så den vil jage hareunger, egern, fugle og råvildt, hvis den ikke er i snor. Især i den kommende yngletid er det et problem for dyrene i naturen,” siger Lars Berndt.

Færdselsregler i naturen

 • Hunde skal være i snor i naturen – også selv om der ikke er opsat skilte. Kun i de tre særlige hundeskove i Ringsted Kommune må du gerne lade din hund løbe frit - under forudsætning af, at du har kontrol over hunden og kan kalde den til dig.
 • Du må cykle på alle stier og skovveje, men ikke uden for disse, fx i skovbunden, ned ad skrænter eller på stendiger og gravhøje. Du kan slå dig løst på mountainbike-sporene i Kaserneparken, Vrangeskov og Bidstrupskovene.
 • Det, du tager med ud i naturen, skal du også tage med hjem. Så tag brugte poser, papir og andet affald med hjem og smid det i skraldespanden derhjemme.

Tre områder for hundeluftere i Ringsted Kommune

 1. Kaserne Park Hundeskov
  To store indhegnede pladser – adgang via Kaserneparkvej overfor Tinsoldaten, Delingen 2
   
 2. Benløse Skov Hundeskov
  Stor indhegnet plads – placeret overfor Fluebæksvej 180
   
 3. Vigersted Hundeskov
  Ligger inde til venstre, når man kører sydpå af Vigerstedvej fra Vigersted

Sidst opdateret

26.03.2021