Du er her

Renovationsafgiften bliver momsfri

Dato: 15. marts 2021
Ny dom har afgjort, at der ikke skal opkræves moms for renovation.

Indtil nu har Ringsted Kommune opkrævet moms for afhentning af dagrenovation. Der er imidlertid kommet en ny dom fra Landsskatteretten, der afgør, at der ikke skal opkræves moms for renovation.

I Ringsted Kommune har vi imidlertid beregnet ejendomsskatten for 2021 og sendt girokortene ud. Derfor bliver der ikke ændret på ejendomsskattebilletten i år.

Ringsted Kommune venter på, at Skattestyrelsen melder ud, hvordan momsen skal håndteres. Herefter kan kommuner/affaldsselskaber søge om at få tilbagebetalt momsen og beregne nye renovationsafgifter.

Dagrenovationsområdet skal hvile i sig selv økonomisk, så der er flere muligheder for, hvordan den opkrævede moms kan håndteres. Håndteringen vil følge de kommende retningslinjer fra Skattestyrelsen og efterfølgende blive aftalt i samarbejde med AffaldPlus, der varetager driften af renovationsområdet for Ringsted Kommune.

Kontakt: Teknik- og Miljøcenter

Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 63 00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

16.03.2021