Du er her

Ringsted får 210 nye boliger

Dato: 08. november 2019
Ringsted Kommune har netop solgt en stor byggegrund på det gamle kaserneområde til virksomheden Maycon, der arbejder med ejendomsudvikling.
  • Foreløbige skitser af det nye boligbyggeri i Ringsted

    Foreløbige skitser af det nye boligbyggeri i Kasernebyen i Ringsted.

  • Foreløbige skitser af det nye boligbyggeri i Ringsted

    Foreløbige skitser af det nye boligbyggeri i Kasernebyen i Ringsted.

Ringsted Kommune oplever i disse år en positiv tilstrømning af nye borgere, der flytter til kommunen. De mange nye borgere trækker også investorer til og gør det attraktivt for ejendomsudviklere at bygge boliger i Ringsted Kommune.

Ringsted Kommune har haft en stor byggegrund på godt 41.000 kvm i udbud. Byggegrunden ligger på det gamle kaserneområde tæt på bymidten. Det blev virksomheden Maycon, der vandt udbuddet, og som nu er klar til at udvikle det nye boligområde.

Ringsted er i rivende udvikling som bosætningskommune

Direktør for Maycon Anders Mayland siger:

”Ringsted Kommune er inde i en rivende udvikling som bosætningskommune, og området i Kasernebyen ligger perfekt tæt på bymidten og sportscentret og tæt på transportmuligheder til København og Odense, så det er et attraktivt område for mange danskere at bosætte sig. I Maycon kan vi se rigtig mange muligheder for at udvikle nogle superattraktive boliger for familier og singler, der gerne vil bo bynært men samtidig i et grønt område med gode fællesarealer, så vi glæder os til at komme i gang.”

Borgmester Henrik Hvidesten er godt tilfreds med salget af det nye boligområde og udsigten til flere nye boliger i kommunen. Han siger:

”Kaserneområdet har over de seneste 20 år udviklet sig til et meget attraktivt område for børnefamilier og for de nye tilflyttere, der løbende flytter til vores kommune. Jeg er glad for, at vi med dette projekt kan tilføre endnu flere attraktive boliger til området – og også nogle lidt mindre boliger, som kan tiltrække andre grupper af borgere bl.a. seniorer og enlige. I Byrådet er vi optaget af, at der i Ringsted Kommune skal være attraktive boligformer til alle aldre og til forskellige behov, og her forventer vi, at det nye boligområde kommer til at supplere de eksisterende boliger i området rigtig godt. Vi glæder os til samarbejdet med Maycon”

Anders Mayland oplyser, at Maycon forventer at gå i gang med at bygge de nye boliger til sommer. Selve byggeprocessen kommer til at foregå i tre step. I første step opføres de første ca. 50 boliger, og i step to og tre bygges 80 boliger ad gangen. Maycon forventer at alle 210 boliger vil stå færdige fra 2021 – 2025.

Bo i naturen inde i byen

De nye boliger kommer til at kombinere muligheden for på den ene side at bo bynært og tæt på indkøbsmuligheder, fritidsaktiviteter, skoler og institutioner, og på den anden side at bo grønt og naturskønt med gårdmiljøer, der indbyder til afslapning, leg og hygge. Området ligger også tæt på de naturskønne omgivelser ved kaserneområdet og tæt på skov og på et af kommunens rekreative områder ”Anlægget”. Maycon beskriver det nye område som muligheden for at ”bo i naturen inde i byen”.

De nye bygninger kommer til at fremstå som en nyfortolkning af kaserneområdet og indrettet så området bliver et trygt og rart sted at bo og opholde sig for både enlige, seniorer og børnefamilier. Der bliver etableret boliger i størrelsen 52 – 120 kvm.

Ringsted Rykker med mange nye boliger

Det er ikke kun på det tidligere kaserneområde, at der er gang i byggeriet i Ringsted Kommune. Maycon er også engageret i et byggeprojekt i Odinshaven, der ligeledes ligger bynært. Her er de i gang med at etablere 90 nye boliger. Og på Brogade er en anden ejendomsudvikler, Andelsboligforeningen af 1941, i gang med at opføre 58 almene boliger. Så det rykker for alvor i Ringsted med masser af nye boliger på vej til de mange nye tilflyttere.

Sidst opdateret

08.11.2019