Du er her

Ringsted Kommune er stadig åben og sagsbehandler fortsat

Dato: 19. marts 2020
Mange institutioner holder lukket, men du kan stadig kontakte Ringsted Kommune. Der er også stadig gang i sagsbehandlingen, som fungerer næsten normalt. Du kan dog ikke møde personligt frem.

På baggrund af regeringens corona-tiltag er der også funktioner i Ringsted Kommune, der fungerer lidt anderledes. Hjemmeplejen, plejecentre og området for socialt udsatte er i fuld funktion. På skolerne foregår undervisningen hjemmefra, og børneinstitutionerne har etableret nødpasning, så de børn, hvis forældre er kaldt på arbejde, kan møde frem. Den øvrige del af Ringsted Kommune er stadig åben og du kan stadig kontakte os på de normale telefonnumre og mailadresser.

Du kan derfor stadig eksempelvis komme i kontakt med borgerservice, få besvaret spørgsmål i Jobcenteret eller komme i kontakt med en sundhedsplejerske. Der vil dog være lukket for personligt fremmøde og kontakt foregår i stedet telefonisk eller per mail.

Byggesagsbehandling på normalt niveau

Borgere og virksomheder kan også stadig få behandlet deres byggesag, fortæller Jeanne Breinholdt Skelmose, centerchef for Teknik- og Miljøcentret, hvor byggesagsbehandlingen organisatorisk hører hjemme i Ringsted Kommune.

”Vi får stadig ansøgninger om byggetilladelser og forespørgsler ind på helt normalt niveau. Den eneste forskel er, at borgeren ikke kan møde op og få personlig betjening. Vi er på telefonerne, og borgerne kan ringe, ligesom de kunne før,” siger hun.

Lige som langt de fleste administrative funktioner i Ringsted Kommune fungerer næsten normalt – bortset fra det med personligt fremmøde – er der også en normal arbejdsdag hos byggesagsbehandlerne.

”VI arbejder fuldstændig på samme måde som før. Den eneste forskel er, at den sparring, der foregår mellem os foregår per telefon. Alle sidder hjemme og er koblet op på en chatbox, så de kan skrive sammen hele arbejdsdagen. Vi holder sparringsmøder, og der er afdelingsmøder en til to gange om ugen, som vi plejer, men nu over telefonen,” forklarer Jeanne Breinholdt Skelmose. 

Stor forståelse fra borgerne

Alle danskere har fået en anden hverdag efter regeringens tiltag for at bekæmpe spredningen af coronavirus. Og det har også givet rigtig mange mennesker udfordringer – hvad enten de har børn, nybagte forældre eller bare gerne vil bygge en ny carport. Medarbejderne fra Ringsted Kommune har dog overalt mødt en stor forståelse fra kommunens indbyggere for den nye situation. 

”Vi oplever en stor forståelse fra de borgere og virksomheder, som vi taler med. Vores byggesagsbehandlere sidder for eksempel hjemme og arbejder og pludselig kan hunden begynde at gø eller et lille barn begynde at græde, mens man taler i telefon med en borger, men det har borgerne meget stor forståelse for. Nogle få ting kan måske også tage lidt længere end normalt, men vi arbejder hårdt for at opretholde så normal drift som muligt. Jeg vil gerne takke alle vores borgere og virksomheder for den forståelse, der bliver udvist i kontakten med os,” siger Per Flor, formand for Plan- og Boligudvalget. 

Find mere information

Hold dig opdateret på ændringer i services pga. coronavirus-beredskabet på www.ringsted.dk/corona.

For sundhedsfaglige råd, vejledninger og seneste information fra nationale myndigheder, så hold dig opdateret på coronasmitte.dk.

Sidst opdateret

19.03.2020