Du er her

Ringsted Kommune går 15 pladser frem i DIs årlige undersøgelse af lokalt erhvervsklima

Dato: 30. november 2020
Ringsted Kommune går 15 pladser frem i DIs årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima i landets kommuner. Det positive resultat bygger på fremgang i alle undersøgelsens 9 kategorier.

”Jeg er naturligvis super glad for, at vi har rykket på en række af parametrene i DIs undersøgelse. Byrådet prioriterer erhvervslivet højt, og vi har i flere år arbejdet med mange nye tiltag for at gøre det endnu mere attraktivt at drive virksomhed i Ringsted Kommune. Det er derfor dejligt at virksomhederne kvitterer positivt i DIs undersøgelse,”

siger Borgmester Henrik Hvidesten, og fortsætter:

”Her i 2020 er dækningsafgiften fuldt udfaset i Ringsted Kommune, og dermed er det blevet mere attraktivt at eje og etablere erhvervsejendomme i Ringsted Kommune. Det harmonerer godt med, at vi samtidig investerer stort i udviklingen af Business Park Ringsted, hvor de første nye virksomheder allerede har købt grunde og begynder at bygge i 2021. Jeg er derfor særligt glad for at se, at rigtig mange virksomheder i undersøgelsen angiver, at de vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i Ringsted Kommune.”

Fremgang i samarbejdet med kommunen

Undersøgelsen viser også fremgang i virksomhedernes vurdering af kommunens indsats for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificerede medarbejdere, ligesom der også er sket en fremgang i samarbejdet med jobcenteret. Det samme gælder virksomhedernes vurdering af folkeskolernes samarbejde med det lokale erhvervsliv, hvor der er stor tilfredshed:

”På skoleområdet har vi arbejdet meget målrettet med skolernes samarbejde med lokalsamfundet og de lokale virksomheder, og det ser ud til at have båret frugt. Også i Arbejdsmarkedscenteret vægtes kontakten til virksomhederne højt, og jeg får da også mange positive tilbagemeldinger på indsatsen, når jeg er rundt på besøg hos lokale virksomheder,”

fortæller Henrik Hvidesten, og fortsætter:

”Jeg oplever, at Ringsted Kommune er i en rigtig positiv udvikling, og det stemmer jo meget godt med det billede undersøgelsen tegner. Ringsted Kommune har et stærkt image både i forhold til tiltrække og fastholde virksomheder og borgere. Der er mange nye byggerier i gang og på vej, både med boliger og erhverv, og vi får jævnligt henvendelser fra investorer, der har kig på Ringsted. Til næste år sænker vi kommuneskatten, og giver dermed borgerne et større økonomisk råderum, og samtidig åbner Business Park Ringsted for byggeriet af de første nye virksomheder. Mon ikke det sætter yderligere turbo på udviklingen i Ringsted?”

Slutter Henrik Hvidesten.

Dansk Industri undersøger årligt det lokale erhvervsklima

Det er 11. gang DI gennemfører en undersøgelse af lokalt erhvervsklima med en rangering af landets kommuner. Ringsted Kommune ligger på en samlet placering som nr. 51.
I 2020 har 55 virksomheder i Ringsted Kommune besvaret undersøgelsens spørgeskema, og disse virksomheder repræsenterer 1.612 arbejdspladser. Det samlede antal arbejdspladser i Ringsted Kommune er ca. 16.900.
 

Sidst opdateret

01.12.2020