Du er her

Ringsted Kommune går igen i år frem i DIs måling af det lokale erhvervsklima

Dato: 01. september 2021
Ringsted Kommune går 6 pladser frem i DIS årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima i alle landets kommuner, og ligger nu i den bedste halvdel med en placering som nr. 45.

Byrådets store satsning på erhvervsudvikling bonner positivt ud i kategorien ”skatter, gebyrer og erhvervsarealer” hvor Ringsted samlet set er placeret som nr. 7, og som nr. 3 på spørgsmålet om sikring af udbud af erhvervsgrunde med plads til udvikling.

”Det er dejligt at se, at Byrådets store investering i at udvikle rammerne for erhvervslivet står tydeligt frem og bliver bemærket i erhvervslivet. Byrådet har investeret et trecifret millionbeløb i erhvervsudvikling, og inden for de sidste år udfaset dækningsafgiften, fjernet gebyret for byggesager og ikke mindst igangsat byggemodningen af Sjællands største nye erhvervsområde Business Park Ringsted. Og med den budgetaftale Byrådet indgik i weekenden sætter vi gang i byggemodningen af anden fase af Business Park Ringsted – på baggrund af stor interesse fra virksomheder og investorer,” 

Siger Borgmester Henrik Hvidesten.

Stærk infrastruktur og central placering driver positiv erhvervsudvikling

Erhvervsudviklingen i Ringsted Kommune drives i høj grad af den centrale geografiske placering på Sjælland og den stærke infrastruktur. Det kommer også tydeligt til udtryk i undersøgelsens vurdering i kategorien ”Infrastruktur og Transport”, hvor Ringsted Kommune er gået frem til en 15. plads.

”Vi oplever at infrastruktur og transport i stigende grad har betydning for de virksomheder, der allerede er lokaliseret her og for dem der overvejer at etablere sig i Ringsted. Det er både, når det kommer til virksomhedernes produktion og drift og når det handler om, at virksomhedens medarbejdere nemt og hurtigt kan komme til og fra arbejde. Den stærke infrastruktur er dermed også en positiv faktor for virksomhedernes muligheden for at kunne rekruttere kvalificeret arbejdskraft. I Byrådet er vi meget opmærksomme på, at trængslen/trafikafviklingen i rundkørslen ved RingStedet og Ringsted Outlet er en udfordring for fremkommeligheden ind og ud af Ringsted bymidte, og derfor har Byrådet afsat 6 mio.kr. i de kommende to år til udbedring af trafikforholdene omkring rundkørslen”,

slutter Henrik Hvidesten.

Dansk Industri undersøger årligt det lokale erhvervsklima

Det er 12. gang DI gennemfører deres undersøgelse af det lokale erhvervsklima med en rangering af landets kommuner. Ringsted Kommune ligger i år på en samlet placering som nr. 45. I 2021 har 55 virksomheder besvaret undersøgelsens spørgeskema, og de repræsenterer minimum 1.247 arbejdspladser. Der er samlet 1.905 arbejdssteder i Ringsted Kommune med 16.575 arbejdspladser.
 

Sidst opdateret

01.09.2021