Du er her

Ringsted Kommune har ansat en borgerrådgiver

Dato: 29. juni 2018
Den 1. august får Ringsted Kommune en ny funktion. Her begynder den nye borgerrådgiver, der kommer til at sidde på rådhuset og på Ringsted Bibliotek og Borgerservice.

En ny funktion i Ringsted Kommune skal styrke dialogen mellem borgere og kommune og hjælpe borgerne gennem det kommunale system. Ringsted Kommune har ansat en borgerrådgiver, der får første arbejdsdag den 1. august.

Borgerrådgiveren skal rådgive, vejlede og hjælpe borgere i mødet med Ringsted Kommune.

”Ved at ansætte en borgerrådgiver vil vi gerne mindske afstanden mellem borgerne og Ringsted Kommune. Ambitionen er, at mødet mellem kommunen og borgeren bliver så velfungerende som muligt, så borgerrådgiveren skal både hjælpe borgere i mødet med os, og hjælpe os internt i kommunen med fremover at skabe endnu bedre møder med borgerne,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

Borgerrådgiveren kan for eksempel rådgive om, hvor og hvordan borgeren mest hensigtsmæssigt skal henvende sig til kommunen, eller vejlede om borgernes rettigheder i forbindelse med sagsbehandling.

Sidste år indførte Ringsted Kommune ligeledes et værdisæt for det gode møde mellem borgerne og kommune.

Fungerer uafhængigt af den kommunale organisation

Borgerrådgiveren ansættes af Byrådet og fungerer i det daglige uafhængigt af den kommunale organisation. Borgerrådgiveren kan tage sager op på eget initiativ, og der skal hvert år udarbejdes en årsberetning til Byrådet.

Den nye borgerrådgiver bliver 39-årige Katrine Jensen. Hun er uddannet jurist og har blandt andet arbejdet som jurist i borgerservice i Albertslund Kommune. Senest har hun været mere end otte år hos borgerrådgiveren i Københavns Kommune.

”Jeg glæder mig til at gøre en forskel for borgerne i Ringsted Kommune og arbejde med at styrke deres retssikkerhed i sagsbehandlingen. Mit fokus er på at skabe god dialog, styrke tilliden til kommunen samt at forebygge fejl og bringe læring ind i organisationen. Min vigtigste rolle som borgerrådgiver i Ringsted Kommune bliver derfor at lytte til borgerne og medarbejderne og videreformidle min viden og indsigt ud i organisationen. Jeg ser frem til at møde borgerne, brugerne og medarbejderne i Ringsted Kommune,” siger Katrine Jensen.

Borgerrådgiveren får kontortid på både rådhuset og Ringsted Bibliotek og Borgerservice.

Sidst opdateret

29.06.2018