Du er her

Ringsted Kommune tilpasser sig nye opfordringer til hjemmearbejde og begrænset aktivitet

Dato: 21. september 2020
Efter regeringens opfordring fredag den 18. september begynder flere medarbejdere i Ringsted Kommune igen at arbejde mere hjemmefra. Hele kommunen vil dog fortsat være åben for betjening.

Regeringen kom fredag den 18. september med en kraftig opfordring til at begrænse den sociale aktivitet, og at både private og offentlige arbejdspladser sikrer, at ansatte arbejder hjemmefra i det omfang det er muligt og hensigtsmæssigt.

Derfor begynder flere medarbejdere i Ringsted Kommune især i administrative funktioner igen at arbejde mere hjemmefra. Det er dog vigtigt at slå fast, at hele kommunen er åben for betjening. Det kan dog ske, at man ved fremmøde uden en aftale ikke kan få direkte fat i en konkret medarbejder, men vil blive bedt om at kontakte vedkommende pr. telefon, eller at man bliver betjent af en anden medarbejder.

”Som kommune har vi en forpligtigelse til at være med til at holde samfundet i gang, og mange af kommunens ansatte kan ikke udføre deres arbejde, hvis de sendes hjem. Derfor er fx skoler, daginstitutioner, ældrepleje, jobcenter og borgerservice også åbent”, siger borgmester Henrik Hvidesten.

”Men samtidig er vi blevet bedt om i videst muligt omfang at sikre, at medarbejdere, der kan, arbejder hjemme de kommende to uger i det omfang, det både er muligt og hensigtsmæssigt i forhold til arbejdets udførelse. Der sker nu en vurdering af medarbejdernes opgaver, og så tages der stilling til, hvad der kan løses hjemmefra, og hvad der fortsat skal løses ved at være på arbejdspladsen. På den måde yder vi vores bidrag både til at holde samfundshjulet i gang, men også vores bidrag til mindre direkte fysisk kontakt i de kommende uger”, siger borgmester Henrik Hvidesten.

 

Sidst opdateret

21.09.2020