Du er her

Ringsted Kommune vokser: Nu over 35.000 indbyggere

Dato: 07. juli 2021
Befolkningstallet i Ringsted Kommune er nu over 35.000 borgere og vidner om en kommune i vækst med blandt andet Sjællands nye store erhvervsområde Business Park Ringsted.

Gang i boligbyggeriet, nye boligområder på vej, Sjællands største nye erhvervsområde under opførsel og et konstant stigende befolkningstal. Samtidig viser tal fra Erhvervshus Sjælland, at der skabes flere og flere jobs i Ringsted Kommune, så der nu er knap 16.300 job inden for kommunegrænsen.

Der er altså gang i væksten i Ringsted Kommune, og de mange nye tilflyttere betyder, at Ringsted Kommune nu har mere end 35.000 indbyggere. Helt præcist bor der i dag 35.054 personer i Ringsted Kommune ifølge tal fra CPR-registeret.

På godt 20 år er befolkningstallet derned vokset med omkring 5.500 personer, da der den 1. januar 2000 boede 29.547 personer i Ringsted Kommune. Den 1. januar 2010 var befolkningstallet på 32.584 personer.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Jeg tror, det er tydeligt for alle, der går rundt i Ringsted by, at der er gang i boligbyggeriet. Der skyder nye byggerier op flere steder i byen, og samtidig er der flere nye, større boligområder på vej både i Ringsted by og i flere af vores landdistrikter. De mange nye boligbyggerier skyldes jo, at der en stor interesse for at flytte til Ringsted Kommune, og at vi kan se i befolkningsprognoser, at det er en interesse, der vil vare ved de kommende år.”

Business Park Ringsted: Sjællands nye store erhvervsområde

Ringsted Kommune er i gang med at udvikle Sjællands nye store erhvervsområde, Business Park Ringsted, hvor de første virksomheder allerede er i gang med at etablere sig. Der er flere ledige byggegrunde til salg.

”Vi oplever en stor interesse fra erhvervslivet for Ringsted Kommune. Det gælder både interesse fra butikslivet, som gerne vil etablere sig i Ringsted by og for virksomheder, der ser Ringsted Kommune som den perfekte placering for eksempel for deres regionale kontor eller nye hovedkontor,” siger Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Og så er vi jo i gang med at byggemodne Business Park Ringsted, som er Sjællands nye store erhvervsområde. Her er de første virksomheder i gang med at bygge, og der er en stor interesse fra nye virksomheder, der gerne vil etablere sig her midt på Sjælland med gode forbindelser til både hovedstadsområdet og resten af landet.”

Nye attraktive boliger i byen

Også når det gælder opførelsen af almene boliger, sker der noget – for eksempel er Domea.dk i fuld gang med at udvikle nye almene familie- og ungdomsboliger for boligselskaberne Alliken og Andelsforeningen af 1941.

”Noget af det som kendetegner en by i udvikling, er, at der opføres nye attraktive boliger – og herunder også, at der opføres forskellige typer af boliger. Når man bygger almene boliger, som fx de projekter, vi er involveret i at opføre i Ringsted, så skaber man en mere rummelig by. En by hvor der er plads til den unge studerende, til singler, til parret der flytter fra parcelhuset og til familier i alle størrelser. Det betyder noget for, om en by hænger sammen – og det har man forstået i Ringsted,” siger Charlotte Nørbak som er direktør for Byggeri og byudvikling i Domea.dk

De almene boligprojekter som byggedirektøren henviser til, er hhv. ’Bataljonen’ og ’Brohuset’ som allerede er taget i brug og ’Dampmøllen’ som ventes at stå færdig i 2022.              

Ny jernbane, flere arbejdspladser og attraktivt erhvervsliv

En anden af de aktører, der har stået for byggeprojekter i Ringsted Kommune, er SB Entreprise. De har blandt andet stået for opførslen af 58 nye boliger til Andelsboligforeningen af 1941 på hjørnet af Brogade og Næstvedvej. I Nordrup er de ved at opføre 31 almennyttige boliger som rækkehuse for Postfunktionærenes Andelsboligforening. Og i Sigersted har de opført tre boliger på en grund op til kirken. De er også i gang med forberedelserne til flere boligprojekter i bymidten.

Direktør Torben Eriksen siger: 

”Der er ingen tvivl om, at den nye hurtige jernbaneforbindelse til København er en væsentlig faktor for væksten fremover i Ringsted Kommune. Samtidig kommer nye arbejdspladser til, senest ved Bane Danmarks nye kontor ved stationen. Erhvervsområdet Business Park Ringsted, Ringsted Outlet og en udvidelse af Ringsted Sport Center er væsentlige faktorer for, at Ringsted også fremover vil være en attraktiv kommune. Det bliver spændende at følge, hvordan byen udvikler sig nu, når også Kasernebyen om nogle år er fuldt udbygget.”

SB Entreprise har kontor på Thorsvej i Ringsted og udsprang af entreprenørvirksomheden NCC’s afdeling i Ringsted, og de valgte at blive midt på Sjælland, hvor deres kunder og ansatte bor.

Find ud af mere om Ringsted Kommune – midt i mulighederne

Vil du opleve, hvordan det er at bo i Ringsted Kommune, kan du følge influencere fra bosætningskampagnen Midt i mulighederne. Følg dem på Instagram-profilen ringstedmulighederne eller på Facebook-siden facebook.com/ringstedmulighederne.

Læs mere om Ringsted Kommune som tilflytter.

Er du i en virksomhed og leder I efter en ny byggegrund, kan du læse mere om Business Park Ringsted

Sidst opdateret

08.07.2021