Du er her

Samarbejde mellem 10. klassecenter og ungdomsuddannelser letter overgang fra Folkeskolen

Dato: 30. januar 2020
Ringsted 10. klassecenter på Campusskolen holder åbent hus den 5. februar for unge og deres forældre.

Det er den tid på året, hvor rigtig mange unge skal træffe beslutning om, hvilken ungdomsuddannelse de skal vælge efter sommerferien. Det er et stort valg, og ikke alle er fuldstændig afklarede om deres valg her midt i 9. klasse.

Ringsted Kommune har et stort udbud af ungdomsuddannelser. Mange af dem er placeret i Campusområdet lige ved siden af Campusskolen, hvor en stor del af kommunens overbygningselever går i skole. Mens nogle elever er helt afklarede med, hvad de vil efter 9. klasse, er andre ikke helt afklarede endnu. Ringsted 10. klassecenter giver de elever, der ikke helt har besluttet, hvad der er det rigtige for dem og de elever, der har lyst til at prøve andre sider af sig selv af, inden de fordyber sig i en ungdomsuddannelse, et år med gode oplevelser, anderledes undervisning og mulighed for at dykke ned i det, der lige netop interesserer dem.

Lettere overgang til en ungdomsuddannelse

Ringsted 10. klassecenter har et godt samarbejde med ungdomsuddannelserne, som nærmest ligger dør om dør med Campusskolen i Campusområdet. Den tætte fysiske placering betyder, at eleverne fra Campusskolen og eleverne fra ungdomsuddannelserne til daglig har deres gang i det samme område.

Ringsted 10. klassecenter har derudover et samarbejde med flere af ungdomsuddannelserne, som betyder, at en del af undervisningen i 10. klasse finder sted på ungdomsuddannelserne, og dermed giver eleverne et indblik i dagligdagen på en ungdomsuddannelse.

Der er stort fokus fra Ringsted 10.klassecenter på, at eleverne bliver guidet videre i den retning, der er rigtig for dem, og samarbejdet med ungdomsuddannelserne er med til at sikre, at eleverne har de bedste betingelser for at vælge uddannelse efter 10. klasse.

Både klassiske fag og faglig specialisering

På Ringsted 10. klassecenter bliver eleverne undervist i klassiske fag som dansk, matematik, engelsk og samfundsfag. Men samtidig er der mulighed for, at man kan specialisere sig inden for en af de tre faglige linjer: Psykologi og Medie, Lingvistik og Iværksætteri, der klæder eleverne på til at realisere deres gode ideer. Ud over de tre faglige linjer, finder man også valgfag som idræt, kultur og fit4life, der kombinerer idræt og madkundskab.

Lejrskole og et miljø, hvor alle kender alle

Ringsted 10. klassecenter er en mindre enhed, hvor alle kender alle, og hvor lærerne har fokus på at gøre den enkelte elev klar til at vælge ungdomsuddannelse og støtte eleverne, der hvor der måtte være behov.
Samtidig er 10. klasse en mulighed for at styrke andre kompetencer samtidig med de klassisk boglige, knytte nye venskaber og få oplevelser ud over klasselokalet. I løbet af året er der bl.a. en studierejse til f.eks. en storby eller en skiferie og i forbindelse med introforløbet, vil der være en introtur med overnatning.

Kom til åbent hus

For elever, der overvejer om Ringsted 10. klassecenter er noget for dem, er der åbent hus på Campusskolen den 5. februar kl. 19.00 – 21.00. Alle er velkomne både elever og deres forældre og søskende. Tilmelding er ikke nødvendig
 

Sidst opdateret

05.02.2020