Du er her

Socialpsykiatrien udvikler tilbud til psykisk sårbare unge

Dato: 24. april 2020
Socialstyrelsen har tildelt Ringsted Kommunes Socialpsykiatri 6 millioner kr. til projektet "Genvejen", som er et tilbud til psykisk sårbare unge.

Ringsted Kommune gør nu klar til at starte et nyt forløb for psykisk sårbare unge i Ungeliv, som hører under Ringsted Kommunes Socialpsykiatri. Projektet ”Genvejen” er blevet en realitet med en bevilling på 6 millioner fra Socialstyrelsen. Formålet er, at psykisk sårbare unge i alderen 13-25 år modtager hjælp med henblik på, at de bevarer tilknytningen til hverdagslivet med skole, fritidsinteresser, familie, uddannelse og arbejde.

Socialstyrelsens bevilling glæder formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Britta Nielsen:

”Jeg er meget glad for, at Socialstyrelsen har valgt at tildele 6 millioner kroner til projektet ”Genvejen”. Ungeliv har allerede mange gode tilbud til sårbare unge, og det er positivt, at vi nu kan udvide vores tilbud til at omfatte flere- og yngre borgere. Mit håb er, at Genvejen kan være med til at øge trivslen og forebygge mistrivsel blandt unge i Ringsted,” siger hun.

De 6 millioner kroner bliver uddelt over tre år. Genvejen vil bestå af fire spor med rådgivende samtaler, individuelle forløb, gruppeforløb og forløb for forældre. Social- og

Sundhedschef i Ringsted Kommune, Alice Morsbøl, ser frem til at komme i gang med projektet:

”Ungeliv har mange gode erfaringer med forløb til til psykisk sårbare unge, og det er positivt, at vi med Genvejen kan være med til at kvalificere og udvikle et forebyggende kommunalt tilbud til psykisk sårbare unge i samarbejde med andre kommuner,” siger hun.

Genvejen er forankret i Ungeliv under Socialpsykiatrien med tæt samarbejde med Ungeenheden i Arbejdsmarkedscentret, Børnecentret og Skolecentret.

Projektbevillingen bliver behandlet på Byrådets møde den 8. juni 2020.

Fakta om Genvejen

  • Genvejen er for unge i alderen 13-25 år uden diagnoser
  • Genvejen forventes at starte op med alle spor efter sommerferien
  • Hvis en ung ønsker at deltage i et forløb i Genvejen, så kan de kontakte Ungeliv på tlf. 57 62 88 40 eller ungeliv@ringsted.dk
  • Visitation til Genvejen er nem og hurtig: Gennem en rådgivende samtale vil der, sammen med borgeren, laves en vurdering af, hvor og hvordan der kan tilbydes hjælp.

Sidst opdateret

24.04.2020