Du er her

Spørg politikerne om næste års budget på Facebook

Dato: 01. oktober 2019
Byrådet inviterer til åben dialog on næste års budget i Ringsted Kommune. Dialogen foregår som en chat med byrådspolitikere på Ringsted Kommunes side på Facebook onsdag den 9. oktober kl. 19.00-21.00.

Har du spørgsmål eller kommentarer til din lokale politiker inden vedtagelsen af næste års budget, kan du gøre det direkte i en chat på Facebook.

Byrådet i Ringsted Kommune inviterer til direkte dialog om næste års budget i en chat med Byrådet på Ringsted Kommunes side på Facebook. Det foregår onsdag den 9. oktober kl. 19.00-21.00.

Byrådet håber, at flere borgere på den måde får indsigt i, hvad pengene i kommunalbudgettet går til, og at flere derfor vil byde ind med idéer og kommentarer, som politikerne kan tage med i deres videre arbejde med budgettet:

”Et samlet budget for Ringsted Kommune vedrører alle ringstedborgere, så derfor vil vi i Byrådet meget gerne høre, hvad dem, det hele berører, tænker om budgettet. Men vi ved også godt, at et kommunalbudget kan være en kompleks størrelse at sætte sig ind i”, siger borgmester Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Derfor håber vi, at vi ved at stille op og besvare spørgsmål direkte på Facebook kan gøre budgettet lettere tilgængeligt for flere mennesker. Jeg kan kun opfordre alle interesserede til at lægge vejen forbi vores Ringsted Kommunes side på Facebook og komme med deres kommentarer eller stille spørgsmål om budgettet til Byrådet.”

Nemt at være med

Politikerchatten er åben for alle, og det er ikke svært at være med. Det eneste, det kræver, er, at du har en facebookprofil, så du kan besøge Ringsted Kommunes facebookside i tidsrummet 19.00 til 21.00 den 9. oktober, hvor det hele foregår. Under chatten kan du kommentere og stille spørgsmål til de prioriteringer kommunens fagudvalg lægger op til i det budgetmateriale, som sendes i offentlig høring umiddelbart efter 1. behandling af budgettet i Økonomiudvalget den 1. oktober. Materialet finder du på kommunens hjemmeside www.ringsted.dk.

Sådan fungerer det

Den 9. oktober kl. 19.00 skyder kommunen politikerchatten i gang med et opslag på sin facebookside, hvor det vil fremgå, hvilke politikere som deltager og svarer på spørgsmål, hvilke retningslinjer der gælder for chatten, og hvordan du stiller et spørgsmål. Kort fortalt fungerer det på den måde, at du stiller dit spørgsmål i kommentarsporet til kommunens opslag, hvorefter politikerne vil svare. Det betyder, at hele debatten kommer til at køre i kommentarsporet til kommunens opslag, hvilket gør den let at følge for både politikere, borgere og andre interesserede.

Supplement til traditionelle borgermøder

Politikerchatten står ikke i stedet for det fysiske borgermøde, der igen i år har været afholdt i forbindelse med budgettet, men den skal derimod ses som et supplement og et tilbud til de borgere, der enten ikke har haft lyst eller mulighed for at deltage i det traditionelle borgermøde. Ved at digitalisere en del af borgerdialogen håber kommunen at nå bredere ud og på den måde få flere borgere involveret i arbejdet omkring næste års budget.

Tid og sted

Chatten foregår den 9. oktober på Ringsted Kommunes facebookside: www.facebook.com/BorgerRingsted fra kl 19.00 til 21.00.

Læs budgetmaterialet.

Sidst opdateret

02.10.2019