Du er her

Spørg politikerne om næste års budget på Facebook og til borgermøde

Dato: 07. maj 2021
Byrådet inviterer til åben dialog om næste års budget i Ringsted Kommune. Chat med byrådspolitikere på Ringsted Kommunes side på Facebook eller mød Byrådet til en snak om budgettet på Torvet.

Facebookchat den 19. maj

Byrådet i Ringsted Kommune inviterer til direkte dialog om næste års budget i en chat med Byrådet på Ringsted Kommunes side på Facebook. Det foregår onsdag den 19. maj kl. 19.30 - 21.00.

Byrådet håber, at flere borgere på den måde får indsigt i, hvad pengene i kommunalbudgettet går til, og at flere derfor vil byde ind med idéer og kommentarer, som politikerne kan tage med i deres videre arbejde med budgettet:

”Kommunens budget er noget, der vedrører alle os, der bor i Ringsted Kommune, og fra Byrådets side, vil vi rigtig gerne høre borgernes forslag til det kommende budget for 2022.” siger borgmester Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Der er flere måder, hvorpå man som borger kan give sine input og forslag til budgettet. Èn af mulighederne er at deltage i Facebook chatten den 19. maj, hvor alle deltagere kan stille spørgsmål direkte til Byrådet via kommunens Facebookside.  Vi håber, at vi ved at stille op og besvare spørgsmål direkte på Facebook kan gøre budgettet lettere tilgængeligt for flere mennesker. Jeg håber derfor at der ligesom de tidligere år vil være rigtig mange, der deltager i Facebookchatten.”

Nemt at være med

Politikerchatten er åben for alle, og det er ikke svært at være med. Det eneste, det kræver, er, at du har en facebookprofil, så du kan besøge Ringsted Kommunes facebookside i tidsrummet 19.30 til 21.00 den 19. maj, hvor det hele foregår. Under chatten kan du kommentere og stille spørgsmål til de prioriteringer kommunens fagudvalg lægger op til i det budgetmateriale, som sendes i offentlig høring efter behandling i Byrådets møde den 10. maj 2021.

Sådan fungerer det

Den 19. maj kl. 19.30- 21.00 skyder kommunen politikerchatten i gang med et opslag på sin facebookside, hvor det vil fremgå, hvilke politikere som deltager og svarer på spørgsmål, hvilke retningslinjer der gælder for chatten, og hvordan du stiller et spørgsmål.

Kort fortalt fungerer det på den måde, at du stiller dit spørgsmål i kommentarsporet til kommunens opslag, hvorefter politikerne vil svare.

Det betyder, at hele debatten kommer til at køre i kommentarsporet til kommunens opslag, hvilket gør den let at følge for både politikere, borgere og andre interesserede.

Borgermøde på Torvet den 29. maj

Har du ikke mulighed for at deltage i Facebook chatten eller vil du hellere tale direkte med Byrådet om budget 2022, kan du møde politikerne til borgermøde på Torvet den 29. maj kl. 11.00 – 13.00. 

På Torvet vil der være forskellige aktiviteter, der sætter fokus på nogle af de store områder i budgettet. Borgermødet overholder de gældende corona-restriktioner. 

Høringssvar

Har du en kommentar til budget 2022 eller en god idé, som du gerne vil give videre til Byrådet, kan du sende et høringssvar til budget@ringsted.dk senest den 1. juni 2021.

Høringsmaterialet til budget 2022 vil være tilgængeligt på kommunens hjemmeside fra den 11. maj. 
 

Sidst opdateret

07.05.2021