Du er her

Sporarbejde på Sydbanen

Dato: 12. november 2020
Banedanmarks sporarbejde på Sydbanen slutter 29. november.

Sporarbejdet på Sydbanen slutter 29. november. Banedanmark har siden 28. marts været i gang med arbejdet på strækningen og er nu ved at være færdige.

DSB kommer igen til at køre med tog på strækningen mellem Næstved og Ringsted, dog med længere rejsetid på cirka et kvarter frem til påsken 2021. Movia har i perioden tilpasset en række busser. Flere af de busser vil 30. november gå tilbage til deres normale køreplan. Andre vil ændre minuttal, så du fortsat kan nå videre med bus og tog. Tager du normalt bussen skal du derfor være opmærksom, at nogle af de ændrede afgangstider også fortsætter på den anden side af sporarbejdet.

Plejer du at pendle på Sydbanen, kan du nå tage toget igen på hele strækning. Her er nogle relevante links for dig, der rejser på Sydbanen:

  • Find hurtigste rejse via rejseplanen.dk: Der er mange muligheder for komme videre med f.eks. bus og S-tog. DSB kører igen med tog på strækningen, dog er der længere rejsetid på cirka et kvarter frem til påsken 2021. Tjek din rejse hos rejseplanen.dk.
  • Hold dig opdateret: På dinoffentligetransport.dk/sydbanen kan du holde dig opdateret om faserne på sporarbejdet, og hvad de betyder for dig og din rejse. Her kan du også se, hvilke buslinjer der efter 30. november får ny køreplan, og hvilke der går tilbage til den deres normale køreplan.
  • Rejs med omtanke: Movia, DSB og DOT gør i denne periode en ekstra indsats for at du fortsat kan rejse sikkert med tog & bus. Derfor laver vi løbende undersøgelser og følger op med tiltag og information, som hjælper dig og andre til en bedre tur. Læs mere om deres tiltag.
  • Har du pendlerkort? I forbindelse med sporarbejdet på Sydbanen har du mulighed for at få 30 dage refunderet, som du kan anvende, når sporarbejdet er slut. Du kan finde mere information omkring dine muligheder for kompensation på dsb.dk/sydbanen.  

Sidst opdateret

13.11.2020