Du er her

Torvet lukker midlertidigt for gennemkørsel

Dato: 28. august 2017
Der skal arbejdes på tilslutningen fra Søgade til det nye torv, og derfor lukker Torvet midlertidigt for gennemkørende trafik. Fra november vil det igen være muligt at køre over Torvet.

Ringsted Forsyning har gennem de seneste måneder været i jorden under Torvet for at skifte forsyningsledninger og reparere kloakrør.

Nu går renoveringen af Torvet så ind i en ny fase, hvor genopbygningen af det nye torv begynder. Genopbygningen kommer blandt andet til at betyde, at der midlertidigt bliver lukket for gennemkørende trafik henover Torvet til Søgade.

Den midlertidige lukning for gennemkørende trafik sker, mens der arbejdes på den kommende tilslutning fra Søgade til det nye torv. Mens arbejdet foregår, vil det stadig være muligt for fodgængere og cyklister at passere fra Søgade og hen over Torvet.

Fra mandag den 4. september vil der være lukket for gennemkørende biler over Torvet. Fra primo november vil det igen være muligt at køre i bil over Torvet.

”Det giver selvfølgelig nogle gener, når vi lukker Torvet midlertidigt for gennemkørende trafik. Det er desværre nødvendigt, når vi skal lave tilslutningen mellem Søgade og det nye torv. Vi har bestræbt os på at gøre generne så små og så kortvarige som muligt. Vi håber på, at trafikanterne har forståelse for den midlertidige lukning, og at de vil vise hensyn til de mennesker, der arbejder med at gøre det nye torv klar,” siger Kenni Nielsen.

Ifølge den oprindelige plan skulle ombygningen af Torvet være færdig ved udgangen af 2017. Den tidsplan ser nu ud til at rykke sig en smule, da der har været en forsinkelse på leveringen af ny granit til Torvet.

”Meget af granitten fra det gamle torv bliver genbrugt i genopbygningen af det nye torv. Vi bruger dog også en del ny granit, og der har uheldigvis været problemer med at få den granit leveret til tiden. Det betyder desværre, at tidsplanen for Torve-projektet har rykket sig. Holder de seneste meldinger om, hvornår vi får leveret den nye granit, forventer vi, at det nye torv kan åbne inden for de første tre måneder af 2018,” siger Kenni Nielsen.

Forsinkelsen af granit-leverancen skyldes det hacker-angreb A.P. Møller Mærsk var udsat for tidligere på sommeren.

Sidst opdateret

28.08.2017