Du er her

Udrulningen af vaccinationsprogrammet mod COVID-19 starter den 29. december i Ringsted Kommune

Dato: 29. december 2020
Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har godkendt en vaccine mod COVID-19 til borgere i hele EU. De første borgere i Ringsted bliver vaccineret den 29. dec. De bor alle på kommunens plejecentre.

Den endelige europæiske godkendelse af en vaccine mod COVID-19 har fundet sted, og det betyder, at den konkrete udrulning af et vaccinationsprogram mod COVID-19 er gået i gang flere steder i Danmark.

De første borgere, der vil blive tilbudt vaccinen i Ringsted Kommune, bor på kommunens plejecentre og starter op i dag den 29. december. Vaccinationerne udføres af regionens udkørende vaccinationsenheder og vil starte til formiddag på Knud Lavard Centret, hvorefter de kører til Solbakken og slutter af i Ortved ud på eftermiddagen. Vaccinationerne vil blive givet af en praktiserende læge eller dennes personale.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”En vaccine mod COVID-19 er første skidt på vejen mod at få stoppet pandemien og få en mere normaliseret hverdag. De første, der er blevet tilbudt vaccinen, er dem, der har mest brug for den, fordi de er i risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver smittet. Vi har haft et godt samarbejde med regionen og Sundhedsmyndighederne forud for denne første bølge af vaccineudrulningen og glæder os til, at vaccinationen mod COVID-19 kan begynde i Ringsted. Det er en alvorlig sygdom og jeg håber, at beboerne på vores plejehjem vil tage imod tilbuddet om vaccination, og at det kan give beboerne en øget tryghed i hverdagen at vide, at de er vaccineret”.

God samarbejde med Regionen og sundhedsmyndighederne

Forud for den første bølge af udrulningen har Ringsted Kommune bistået regionen i at planlægge vaccinationsindsatsen. Kommunen har blandt andet samarbejdet med regionen om at identificere vaccinationssteder, fx plejecentre og at sikre, at der er de nødvendige faciliteter til at foretage vaccinationerne. Plejecentrene er opmærksomme på, at vaccination er frivilligt, og at det vil foregå under informeret samtykke.

Det er Sundhedsstyrelsen, der prioriterer, hvilke borgere, der skal tilbydes vaccinen i første omgang. Sundhedsstyrelsen oplyser, at de blandt andet tager højde for, hvem der er i øget risiko for at få et alvorligt forløb ved COVID-19, samt hvor smitten i samfundet er størst.
Når borgere får tilbuddet om vaccination mod COVID-19, vil de blive kontaktet via e-Boks af sundhedsmyndighederne med invitation og relevant information om fx tidsbooking. Borgere der er fritaget for digital post modtager i stedet et brev med posten. Udvalgt personale på sundheds-, ældre-, og socialområdet får besked om invitation til vaccination via ledelsen på arbejdspladsen.

Borgermesteren afslutter:

”Jeg vil opfordre alle i Ringsted Kommune til at væbne sig med tålmodighed, og fortsat følge myndighedernes anbefalinger mod smittespredning. Vi er ikke ude på den anden side, fordi udrulningen af vaccinationsprogrammet begynder, men jeg håber, at vaccinen kan motivere til at holde fast i de gode vaner mod smittespredning, under det, der forhåbentlig bliver starten på en ende af pandemien”.
 

Sidst opdateret

29.12.2020