Du er her

Undgå parkeringsafgift: Her er de typiske overtrædelser

Dato: 02. november 2020
I Ringsted Kommune er der mange muligheder for parkering i bymidten fordelt på offentlige og private parkeringspladser. Husk at orientere dig om gældende parkeringsregler, så kan du spare en afgift.

I Ringsted Kommune er der mange muligheder for parkering i bymidten, fordelt på offentlige og private parkeringspladser. Husk at orientere dig om de gældende parkeringsregler, så kan du spare en afgift.

På de offentlige parkeringspladser har Ringsted Kommune en aftale med Parkeringskontrol Nord. Der er parkeringskontrol i kommunen af flere årsager. Dels er det med til at sikre et flow i parkeringen, så parkeringspladser giver mest værdi til flest muligt bilister, og dels for at sikre, at parkerede biler sker med hensyn til både gående, cyklister og andre bilister. Parkeringskontrol Nord udsteder parkeringsafgifter til køretøjer, der ved parkering ikke respekterer de gældende parkeringsregler.

De typiske årsager til en parkeringsafgift er:

  • Ved tidsbegrænset parkering/urigtig indstillet p-skive
  • Ulovlig p-skive
  • Parkering ved vejkryds.

Orienter dig om reglerne

Vil du gerne undgå en parkeringsafgift, så husk derfor at orientere dig om, hvilken parkeringsrestriktion der er gældende, der hvor du holder. Og tjek at din parkeringsskive er indstillet korrekt, inden du forlader bilen.

Parkering ved et vejkryds er situationer, hvor biler holder parkeret op til et kryds eller en ind-/udkørsel, inden for 10 meter fra næste vej eller overkørsel. Et vejkryds er i juridisk forstand et vejkryds, vejforgrening eller vejudmunding. Desuden vil udkørsler med mere trafik end fra et almindeligt parcelhus vurderes som et vejkryds. Det er for eksempel tilfældet i Fynsgade. Holder du parkeret ud for en ind-/udkørsel til et boligområdes parkeringsplads, hvor der er almindelig færdsel til og fra, opfattes det som et vejkryds, og du kan blive pålagt en parkeringsafgift. 

Trafiksikkerhedsmæssigt er det vigtigt, at afstanden til ind/udkørsler med mere trafik end fra et almindeligt parcelhus overholdes. Der kan nemlig let opstå farlige situationer, når de ulovlige parkerede biler spærrer for udsynet for de bilister, der skal ud fra boligområdernes parkeringspladser.

Så hjælp med at passe på dine medtrafikanter og undgå parkeringsafgifter ved at holde den fornødne afstand.

Læs mere om parkering i Ringsted Kommune.

Sidst opdateret

02.11.2020