Du er her

Vær med til Cykling for alle - sidste etape af 100 km for mental sundhed

Dato: 27. september 2019
Vær med til at markere verdens mentale sundhedsdag, hvor vi sammen cykler sidste etape af 100 km for mental sundhed. Alle uanset alder og cykelniveau kan være med torsdag den 10. oktober.

Den 10. oktober er det verdens mentale sundhedsdag, og den dag åbner et nyt mountainbikespor i Ringsted. Derudover markeres verdens mentale Sundhedsdag i Ringsted ved at køre 100 km for mental sundhed med etaper af 10 km. Siden maj 2019 har man kunnet cykle 10 km med IF FRISK km hver fredag eftermiddag, og tilsammen har de nu næsten cyklet 100 km for mental sundhed.

De sidste 10 km køres på en rute af 2,5 km. Her kan alle deltage, om du så kun kan cykle 2,5 km eller alle 10 km. Alle, uanset alder og cykelniveau, er meget velkomne. Kom gerne på din egen cykel, men Grejbank Ringsted stiller også nogle cykler til rådighed.

Kenneth Rasmussen har været med til at cykle 100 km for mental sundhed, og det har han været glad for. 

”Det har været godt for min depression at cykle 100 km for mental sundhed. Jeg har dyrket meget sport førhen, men det er sjovere at cykle sammen med andre. Og hver gang jeg har været ude at cykle, melder jeg det ud på de sociale medier under hashtagget ”#glad i låget”, for jeg bliver virkelig glad i låget,” siger Kenneth Rasmussen.

Cykling er en motionsform, som alle kan være med til, og som langt de fleste bliver i godt humør af. Derfor har en tværfaglig arbejdsgruppe arbejdet med at kortlægge hvilke cykelaktiviteter, der er i Ringsted, samt muligheden for at gøre det endnu nemmere for borgere i Ringsted at cykle.

Cykling er godt for sundhed og klima

Britta Nielsen, Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget udtaler:

”Vi i byrådet har et stort politisk ønske og vision om, at sætte cyklen mere på dagsorden i Ringsted. Det har helt klart både sundhedsmæssige og klimamæssige fordele. Jeg synes at et event som dette, hvor både børn, unge, voksne og ældre mødes om at cykle og samtidig fejre verdens mentale sundhedsdag er en fantastisk ide. Jeg håber, at mange vil komme og samtidig opleve åbning af det nye mountainbike spor i kaserne parken”.

Vær med til at køre de sidste 10 km af 100 km for mental sundhed torsdag den 10. oktober kl. 15.30-18.00. Det foregår på det gamle kaserneområde med indgang fra Batteriet, rundkørslen ved Knud Lavard Centret eller cykelbroen fra Benløse. Alle kan være med, og alle er velkomne. Et stykke af turen går på et nyt mountainbikespor, der er ved at blive anlagt i Kaserne Park.

På dagen er der mulighed for bilparkering ved Delingen, og det vil være muligt at benytte toiletter på Knud Lavard Centret. Cafe Ingeborg serverer gratis suppe og lidt at drikke.

Tidsplan for dagen

  • Kl 15.30     Åbningstale ved Britta Nielsen Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget
  • Kl 16.00     Første ture på mountainbikespor. Afslutning af 100 km for mentalsundhed, du kan cykle en rundstrækning på 2,5 km. Den vil kunne cykles med almindelige cykler.
  • Kl 18.00    Tak for i dag.

Få en snak om foreningers cykeltilbud

Du kan også møde cykelforeningerne RIMO, Mandfolk på MTB, Team Cycling Ringsted, Frivillighedscenter Hyldegården samt IF FRISK og få en snak om deres cykeltilbud.
Initiativet til MTB-sporet er taget af Mandfolk på MTB, der er en del af Benløse Idrætsforening, og Team Cycling Ringsted i samarbejde med Ringsted kommune.

Friluftrådet har ydet økonomisk støtte til udvikling af det nye mountainbike-spor, som vil være færdigt primo november.

Sidst opdateret

27.09.2019