Du er her

Vær med til at sætte retning for kommunens fremtid

Dato: 07. maj 2019
Ringsted Kommune inviterer alle borgere til café-workshop om fremtidens Ringsted tirsdag den 14. maj kl. 19.00 – 21.30 i Ringsted Kongrescenter.

Hvor vil du gerne bo, når du bliver ældre? Hvor vil dine børn gerne etablere sig, når de selv får børn? Hvordan kunne du godt tænke dig, at omgivelserne omkring din bolig skal være? Hvor og hvordan vil du gerne nyde naturen? Og hvordan bliver Ringsted Kommune endnu mere attraktiv for de kommende generationer?

I overskriften på Byrådets vision for Ringsted Kommune står der, at Ringsted er midt i mulighederne. Det ønsker Byrådet også, at kommunen skal være fremover. Derfor inviterer Ringsted Kommune alle borgere til café-workshop om fremtidens Ringsted tirsdag den 14. maj kl. 19.00 – 21.30 i Ringsted Kongrescenter. På workshoppen får borgerne mulighed for at komme med ideer til den kommende Planstrategi for Ringsted Kommune – en strategi som skal lægge sporene til fremtidens Ringsted.

Hvordan vil borgerne i Ringsted gerne bo i fremtiden?

”Ringsted er en attraktiv bosætningskommune. Mange flytter i disse år til kommunen – og vi forventer, at endnu flere i fremtiden ønsker at bosætte sig i Ringsted Kommune. Tilflytterne peger på mange gode grunde til at flytte til Ringsted – blandt andet Ringsteds gode infrastruktur, som denne sommer bliver styrket endnu mere med åbningen af jernbanen over Køge til København, men også de forholdsvis lave huspriser i Ringsted Kommune sammenlignet med kommunerne i hovedstadsområdet. I Ringsted får man typisk mere end 200 m2 for samme pris som 80 m2 i København – og det tiltaler mange, især børnefamilier, der har brug for god plads.”

Udtaler Borgmester Henrik Hvidesten, og fortsætter: ”For Byrådet er det en vigtig opgave, at Ringsted Kommune også fremover har attraktive boliger og boligområder til nuværende og kommende borgere. For det er ikke kun et spørgsmål om at sikre plads nok til nye boliger, det handler i lige så høj grad om at finde ud af, hvilke boliger og boligkvaliteter, der efterspørges af de borgere, som skal leve og bo i Ringsted kommune fremover. Byrådet vil derfor gerne høre borgernes og erhvervslivets ideer og input Ringsted fremtid.”

Ringsted Kommunes planstrategi skal være med til at sikre, at boligområderne og boligformer fremover bliver placeret de rigtige steder, og at de passer til de borgere, som bor og kommer til at bo i Ringsted kommune. Samtidig handler planstrategien om at sikre, at Ringsted by, bydele og kommunens landsbyer har de rette kvaliteter i form af børnepasningsmuligheder, attraktive skoler, adgang til rekreative områder og natur, adgang til fællesskaber, foreningsliv og kulturtilbud, som kommunens borgere efterspørger.

Deltagerne i workshoppen kan også opleve et spændende oplæg om fremtidens boliger og boligformer ved Mette Mechlenborg fra Center for Boligforskning – oplægget vil sætte gang i idé-udvikling og dialog til arrangementet.

PDF icon Du finder hele programmet for workshoppen her.

Interesserede borgere kan tilmelde sig workshoppen ved at sende en mail til Ringsted Kommune på adressen: byplan@ringsted.dk senest lørdag den 11. maj.

 

Kontakt: Teknik- og Miljøcenter

Teknik- og Miljøcenter
Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 63 00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

10.05.2019