Du er her

Vi cykler i Ringsted - vil du med?

Dato: 08. oktober 2020
Ringsted Kommune har sat gang i et nyt projekt ”Vi cykler i Ringsted”, der gennem 11 delprojekter skal inspirere og motivere flere til at bruge cyklen som transportmiddel, motion og leg i hverdagen.

Cykellegeinstruktører i daginstitutioner og på skoler. Cykling som integration. Cykelfællesskab for ældre. Det er blot nogle af initiativerne i et tværgående projekt i Ringsted Kommune, der skal inspirere og motivere flere til at bruge cyklen som transportmiddel eller til motion eller leg i deres hverdag.

Cykling har både fysiske, mentale og sociale positive effekter på os mennesker. Mental sundhed handler om at trives. Når mennesker trives, bliver vi bedre til at håndtere dagligdagens udfordringer og bedre til at indgå i fællesskaber med andre mennesker. Mental sundhed har dermed betydning både for den enkeltes livskvalitet og for risikoen for at udvikle sygdom.

Eva Pilt Astrup, sundhedskonsulent og programleder, siger:

”Vi cykler i Ringsted består af 11 delprojekter med hver sin målgruppe, formål og fokus, så der er fokus på cykling i mange målgrupper fra de små børn i dagplejen til de ældre på plejecentrene. Alle initiativer i projektet handler om, at vi vil inspirere og motivere flere til at bruge cyklen, for det er både er gavnligt for sundheden og for vores klima”.

Læs mere om Vi cykler i Ringsted.

 

Sidst opdateret

08.10.2020