Du er her

Socialt frikort

Socialt udsatte borgere har mulighed for at få et socialt frikort i 2019 og 2020. Det giver ret til at tjene op til 20.000 kr. skattefrit om året, uden at blive modregnet i offentlige ydelser.

Om det sociale frikort

Med et socialt frikort kan du tjene op til 20.000 kr. skattefrit om året ved ordinært og ustøttet arbejde, uden at indtægten bliver trukket fra din forsørgelse, fx kontanthjælp eller førtidspension. Indtægten bliver heller ikke modregnet i andre indkomstafhængige offentlige ydelser, fx boligsikring.

Det er Folketinget, der har besluttet at indføre et socialt frikort i en forsøgsperiode i 2019 og 2020 for at give de mest udsatte borgere i samfundet bedre muligheder for at deltage i samfundets fællesskaber, bidrage og opleve værdi i hverdagen.

Vores målgruppe

Din kommune kan godkende dig til et socialt frikort, hvis du kan sige ja til følgende:

  • Du har sociale udfordringer, fx hjemløshed, et behandlet eller ubehandlet problematisk forbrug af stoffer eller alkohol, eller du har en psykisk lidelse eller sårbarhed kombineret med sociale udfordringer
  • Du er ikke under ordinær uddannelse eller har været det inden for det seneste år
  • Du har tjent mindre end 10.000 kr. på at arbejde inden for det seneste år

For at få et socialt frikort skal du også opfylde nogle opholdskrav og give samtykke til, at kommunen og virksomheden må behandle oplysninger om dig.

Sådan får du et socialt frikort

Du søger om et socialt frikort ved at udfylde nedenstående ansøgningsskema og samtykkeerklæring. Skemaerne skal sendes eller afleveres til Myndighedsenheden i Social- og Sundhedscenter. Da ansøgningsskemaet indeholder personfølsomme oplysninger, anbefaler Ringsted Kommune, at du sender det via e-boks.

Når din ansøgning er behandlet, får du svar via e-boks. Du kan forvente en sagsbehandlingstid på 14 dage. 

Vær opmærksom på, at du selv skal finde det job, hvor du kan tjene de op til 20.000 kr.

PDF icon Ansøgningsskema til socialt frikort

PDF icon Samtykke ved tilmelding til ordning om socialt frikort

Yderligere information

Du kan læse mere i Socialstyrelsens pjece om socialt frikort og Socialstyrelsens informationsmateriale om sociale frikort.                                                                                                                           Derudover kan du læse gældende lovgivning i Lov om forsøg med et socialt frikort.

Kontakt: Myndighedsenheden

Myndighedsenheden Amtstue Allé 71 4100 Ringsted

Dir.: 57 62 79 00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

29.01.2019