Du er her

Vil du vejledes?

I Ringsted Kommune lægger vi vægt på dialog og service, og du kan booke tid hos en byggesagsbehandler for at få en snak om dit kommende byggeprojekt.

Du kan booke en tid til forhåndsdialog med en byggesagsbehandler. Som udgangspunkt afsætter vi 30 minutter til mødet.

Jo mere konkret du kan beskrive dit projekt, desto bedre kan vi vejlede dig. Når du booker mødet, skal du derfor helst beskrive dit projekt med så udførligt som muligt, herunder oplysninger om:

  • Din adresse
  • Hvad vil du gerne bygge og hvad skal det bruges til
  • Regner du med at terrænregulere
  • Hvor mange bygninger, alt medregnet, har du på din grund – og hvor store er de mv.

Du skal have orienteret dig omkring kommune- og/eller lokalplan – hvis du har spørgsmål i den forbindelse, bedes du beskrive disse til os inden mødet.

Du skal desuden fremsende en situationsplan over din grund, hvor du indtegner skel, alle stående bygninger og placeringen af dit påtænkte byggeri. Det er vigtigt, at du angiver mål på bygningerne og afstande til skel.

Du skal være opmærksom på, at der ikke bliver truffet afgørelse vedr. dit byggeprojekt i en forhåndsdialog. Der bliver givet vejledning, så du er bedst muligt rustet til efterfølgende at udforme din officielle byggeansøgning. Byggeansøgning skal indsendes via Byg og Miljø.

Hvis du er rådgiver og henvender dig på vegne af en bygherre, skal du sende en fuldmagt fra bygherre med.

Hvordan gør du?

Du klikker på dette link, som åbner en mailskabelon hvor der står hvad du skal udfylde. Efter du har trykket send, så vil du blive kontaktet med forslag til tidspunkt for forhåndsdialog. 

Har du brug for en rådgiver?

Vi vil rigtig gerne vejlede dig så godt det er muligt, men kommunen må ikke agere som rådgiver for dig, da vi er en myndighed der senere hen skal godkende tit byggeprojekt.

Så efter en god dialog med en byggesagsbehandler om dit byggeprojekt, kan det tit være en god idé at overveje at inddrage en professionel rådgiver, som kan hjælpe dig med planlægge og gennemføre projektet. Typen af rådgiver afhænger af byggeprojektets art, men du kan som regel få hjælp til alt fra et par timers rådgivning til småbygninger, til større involvering i de større byggeprojekter.

På den uvildige hjemmeside Boligejer.dk kan du få mere at vide omkring muligheder, og hvorfor du måske bør overveje at få en rådgiver indover dit projekt.

Kontakt: Teknik- og Miljøcenter, Byggesag

Rønnedevej 9
4100 Ringsted

Telefontider fremgår til højre Book venligst tid for personlig betjening.

Tlf.: 57 62 63 00
  • Mandag13.00 - 15.00
  • Tirsdag13.00 - 15.00
  • Onsdag13.00 - 15.00
  • Torsdag13.00 - 15.00
  • Fredag11.00 - 13.00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

18.05.2021